„Спасители на плажа“ (на английски: Baywatch) е сериал от САЩ, в който се разказва за работещи на плажа спасители от САЩ и техните изживявания. Мич и неговата приятелка, която също е спасителка, се женят, но след няколко години тя умира. Когато синът му става тийнейджър, започва да работи при баща си. Във филма се завързват много любовни връзки и интересни сюжети, но въпреки всичко спасителите продължават да работят като колеги и да бъдат приятели.В България сериалът е излъчван за пръв път по Канал 1 през 90-те години на 20 век и е озвучен на български. В дублажа участват Таня Димитрова, Десислава Знаменова, Чавдар Монов и Светозар Кокаланов.
Последните два сезона, озаглавени „Спасители на плажа – Хавай“, са излъчени през първото десетилетие на 21 век по Diema Family също с български дублаж, но с различен състав.


Домна Ганева (27 юни 1935 — 30 декември 2012 г.) е българска актриса, съпруга на актьора Николай Бинев.

През 1958 година завършва актьорско майсторство в класа на проф. Кръстьо Мирски във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. От същата година датира първото и участие в киното, във филма „Ребро адамово“, и членството и? в Съюза на артистите.

Играла е в трупите на Драматичния театър във Варна, Драматичния театър в Русе и в Младежкия театър в София, който днес носи името на съпруга и. Известна е и с участието си в множество аудио-драматизации на детски приказки към студио „Балкантон“.
Филмография:
„Ребро адамово“ — 1958
„Последният рунд“ — 1961
„Привързаният балон“ — 1967
„Любовницата на Граминя“ — 1969
„Таралежите се раждат без бодли“ — 1971
„Гола съвест“ — 1971
„Като песен“ — 1973
„Сиромашко лято“ — 1973
„Ламята“ — 1974
„Откъде се знаем“ — 1975
„Нечиста сила“ — 1978 сериал
„Черешова градина“ — 1979
„Концерт за флейта и момиче“ — 1980
„Романтична история“ — 1985
„Горски хора“ — 1985
„Вик за помощ“ — 1986
„Патилата на Спас и Нели“ — 1987
„Бронзовата лисица“ — 1991
„Без семейна прилика“ — 2004

Превеждаха го и като „Мечетата с нежни сърца”. Странното е, че те не всички бяха мечета – имаше лъвче, маймунка, лисица…Но мечките доминираха и тъй като мнозинството винаги печели, са надделели при избора на заглавие. Дребосъчковци в най-различни цветове и форми, с най-различни „апликации” на коремчетата и най-различни магически способности. Картинките на тумбачетата им излъчваха лъч и като ги съберяха, се получаваше дъга, по която можеха да се пързалят.
Със сестра ми направо бяхме луди по това филмче и все се оприличавахме на някой от героите. Не можехме обаче да се спускаме по дъги, нито коремите ни излъчваха някакви сили или светлини, което си беше доста тъжно…

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ