„Малкълм“ (на английски: Malcolm in the Middle) е американски ситком по идея на Линууд Бумър и излъчен за пръв път по Fox от 2000 до 2006 г. Носител е на седем награди Еми.

Шоуто представя Франки Мюниц като Малкълм, третият по големина от четири, по-късно пет, а накрая шест деца в семейството. Най-големият, Франсис, е пратен във военно училище, оставяйки тримата си братя: Рийс, Малкълм и Дюи да живеят вкъщи. Малкълм е вторият по големина от тримата. Сериалът проследява Малкълм и ненормалния живот на семейството му.

Сериалът се различава от много други с това, че Малкълм разчупва стената между сцената и публиката и говори директно на зрителя. Сниман е само с една камера и не е използван нито запис на смеещи се хора, нито истинска публика в студио. Както повечето едночасови драми, този половинчасов сериал е сниман на кино лента. Шоуто бързо придобива широк зрителски интерес, започвайки с публика от 23 милиона за първия и 26 милиона за втория епизод.








Ваня Цветкова:
Най-желаната актриса на 80-те. Преминава през годините с теменужен поглед и смущаващо достойнство, а на целувките й пред камерата зрителите нямат насита. Защото, когато Ваня Цветкова целува, усещането е за полет. (В какъвто се носи героинята й от незабравимата лента на Христо Христов „Бариерата” по сценарий на Павел Вежинов). Устните на актрисата дадоха криле не само на партньора й в този филм Инокентий Смоктуновски, но и на Иван Иванов в „Лавина” и „Комбина”, „Другият наш възможен живот”, на Стойко Пеев в „Хан Аспарух”….

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ